Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Alışveriş Sepetim
Beslenme Takvimi Nasıl Oluşturulur ve Sürdürülür?

Beslenme Takvimi Nasıl Oluşturulur ve Sürdürülür?

 

Köpeğiniz için bir beslenme programı oluşturmak, özellikle yeni bir diyete geçiş yaparken göz korkutucu görünebilir. İşte size süreç boyunca rehberlik edecek ve beslenme programıyla ilgili bazı sorularınızı yanıtlayacak en iyi ipuçlarımız;

Köpeğiniz için bir beslenme programı oluşturmak, özellikle yeni bir diyete geçiş yaparken göz korkutucu görünebilir. İşte size süreç boyunca rehberlik edecek ve beslenme programıyla ilgili bazı sorularınızı yanıtlayacak en iyi ipuçlarımız.

Serbest besleme, köpeklerde eğitim sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir. Örneğin, köpeklerin serbest beslenirlerse fazla yemeleri veya seçici yiyiciler olmaları daha olasıdır. Ayrıca daha sık yalvarma eğilimindedirler. Tutarlı bir rejim belirlemek, obeziteyi önlemeye yardımcı olabilir ve yeni bir yiyeceğe geçerken geçişi kolaylaştırabilir.

Tutarlı bir beslenme programının birkaç başka avantajı vardır. Birincisi, yemek zamanında yavrularınızın iştahını artıracaktır. Bu önemli fayda, köpeğinizin genel sağlığını değerlendirmeye ve fazladan veteriner ziyaretlerini önlemeye yardımcı olabilir. Serbest beslendiğinde, köpeğinizin açlığını veya ne kadar yediğini ölçmek zordur. Bununla birlikte, ölçülü bir programla, iştahını ve diyetini takip edebilecek, hastalığın erken uyarı işaretlerini veya tat değişikliklerini yakalayabileceksiniz.

Ek olarak, tutarlı beslenme, tutarlı kaka anlamına gelir! Köpeğiniz günün belirli bir saatinde yemek yerse, günün tutarlı bir saatinde kaka yapar ve bu da evin etrafında daha az kaza yaşanmasına neden olur.

Doğal bir diyetin faydalarını keşfedin.

Köpekler en iyi şekilde, köpeğinizin içgüdüsel olarak can attığı mikro besinleri içeren taze ete vurgu yaparak, yemeleri gereken yiyecekleri yiyerek yaşarlar. Taze, minimum düzeyde işlenmiş bir diyet, köpeğinizi gelecek yıllar boyunca en iyi durumda tutacaktır.

 

Nasıl bir beslenme programı oluşturabilirim?

Evinizdeki herkes için çalışan bir program oluşturmak, yavrular dahil, aslında kolay kısımdır. Köpeklerinizi beslemek için günün en uygun saatlerini ayarlayın. Bu zaman, ailenin diğer üyeleri için yemek zamanı olmamalıdır. Bu, kendi başınıza akşam yemeği yerken köpeğinizi beslemeyin demektir. Bu, köpeğinizin yemeğinizi kendisininki gibi gördüğü bir itaat sorunu yaratabilir.

Günün saatlerini atayın. Günde iki kez beslemenizi öneririz, ancak porsiyon boyutlarına dikkat ettiğiniz sürece daha sık öğünler iyidir.

Ardından, konumu seçin. Evcil hayvanlarınızı beslediğiniz yer, kendilerini güvende hissettikleri, yaya trafiğinden ve diğer yiyeceklerden uzak bir yerde olmalıdır.

Artık onları besleyebilir ve uzaklaşabilirsiniz! Endişeli hissedebileceğinden, köpeğiniz yemek yerken havada durmamak önemlidir. 20-30 dakika sonra evcil hayvanınızın kasesini çıkarın ve temizleyin.

 

 

Ya köpeğim yemeğini bitirmezse?

Bunu bir eğitim fırsatı olarak kabul edin. Tahsis edilen süreden sonra köpeğinizin yemeğini ilk çıkardığınızda, yiyecek bırakabilir. Bunun nedeni, yemek için sadece yarım saat ayırmaya alışkın olmamasıdır.

Bir yemeği atlamayı veya artıkları bırakmayı seçerse sorun değil. İştahını artırmak için bir sonraki öğünden önce ikramlardan kaçının ve tekrar deneyin! Yemek zamanını havada tutmadığınızdan veya başka bir şekilde gerginleştirmediğinizden emin olun. Artık Darwin'ler buzdolabında 48 saate kadar saklanabilir.

Köpeğiniz programa uymakta zorlanıyorsa, elle beslemeyi deneyin ve sonrasında ellerinizi yıkadığınızdan emin olun. Tanıdık kokunuz, bu yeni değişiklikle kendini güvende hissetmesine yardımcı olacaktır.

 

Köpeğinizin Beslenme Takvimini Oluşturmak İçin 5 Basit İpucu

• Pet Chef;in Naturel ve Raw Barf mamaları ile sağlıkolı beslerken, her yemekten sonra mama kaplarını iyice temizlemeniz ve bunu yaparken ellerinizi yıkamanız önemlidir.

1- Köpeğiniz için her zaman temiz su bulundurun.

2- Köpeğiniz yemeğini bitirmekte zorlanıyorsa, kemik suyu gibi sağlıklı bir ödül ile destekleyiniz.

3-  Günlük yemesi gereken gramaj 2 bölüp yarısını Sabah yarısını Akşam sunarak besleme yapmanızı öneririz.

4-  Kilosuna dikkat ediniz. Sağlıksız kilo kaybı veya alımına dikkat edin ve kilosu dalgalanırsa veterinerinize ulaşın.

 

 

Blog Son Eklenenler

Sevimli dostlarımızla ilgili makalelerimizin yer aldığı bloğumuzu inceleyin.

Köpeklerde Pankreatit Belirtileri ve Diyetle Tedavi Yönetimi
Köpeğiniz pankreatit belirtileri göstermiyor olsa bile, kendinizi eğitmeniz ve köpeğinizin bir saldırıya uğraması durumunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz iyi bir fikirdir çünkü zaman çok önemlidir! Birçok köpek sahibi belirtileri hemen fark etmeyebilir veya belirtileri daha az ciddi bir durumla karıştırabilir. Köpeklerde pankreatit, hızlı bir şekilde tedavi edilmediğinde hayatı tehdit edici hale gelebilir.
20.02.2024
Devamını Oku
Köpek Kanserini Önleme: Yavru Köpeğinizin Sağlığını Korumak İçin 10 Besin ve Malzeme
Kanser, her yıl dünya çapında milyonlarca köpeği etkileyen yıkıcı bir hastalıktır. Köpeklerde kanseri önlemenin garantili bir yolu olmasa da, hastalığa karşı korunmaya potansiyel olarak yardımcı olabilecek çeşitli besinler ve bileşenler vardır. 
06.07.2023
Devamını Oku
Beslenme Takvimi Nasıl Oluşturulur ve Sürdürülür?
Köpeğiniz için bir beslenme programı oluşturmak, özellikle yeni bir diyete geçiş yaparken göz korkutucu görünebilir.
01.06.2023
Devamını Oku
Sebzeler, Meyveler ve Yeşillikler
Minik dostlarımızı sebze ve meyvelerle beslerken onlara sindirim kolaylığı sağlayacak şekilde doğramalısınız.
01.06.2023
Devamını Oku
Barf Diyeti Nedir?
Barf diyeti; taze, pişmemiş et, kemikler, meyveler, sebzeler ve bazen otlar, süt ürünleri, kepekli tahıllar, mineraller ve takviyelerden oluşan popüler bir çiğ köpek maması diyetidir.
01.06.2023
Devamını Oku
Kediler İçin Çiğ Mama Diyeti
PetChef'in çiğ kedi mamasına geçtiğinizde kedinizin tüylerinin daha ipeksi ve daha yumuşak olduğunu göreceksiniz.
01.06.2023
Devamını Oku
Çiğ Gıda Beslenme Türleri
Piyasadaki tüm çiğ et yemekleri beslenme açısından dengeli değildir, bazıları sahiplerinin başka yiyecek veya malzemeler eklemesini gerektirir.
01.06.2023
Devamını Oku
Patili Dostlarımızın Diş Sağlığı
   Patili Dostlarımızın Diş Sağlığı Mart ayı patili dostlarımızın diş ayıdır, yani patili dostlarımızın ağız bakımına daha fazla dikkat etme zamanıdır. Diş hastalığı sadece sarı dişler, kırmızı diş etleri ve kokmuş nefesten daha fazlasıdır. Ciddi bir ağız hastalığının belirtisi olabilir . Tedavi edilmezse patili dostumuzun yaşam kalitesini etkileyebilir. Köpeklerin yüzde 80'inin ve kedilerin yüzde 70'inin üç yaşına kadar bir çeşit ağız hastalığına sahip olduğunu biliyoruz. Patili dostlarımızın sahipleri korkmasın, şimdi patili dostlarımızın ağız sağlığını korumak için adımlar atmanın tam zamanı. En belirgin olanı, patili dostumuzun dişlerini ve diş etlerini Petchef Hindistan Cevizi yağı ile sık sık fırçalamaktır.
01.06.2023
Devamını Oku